Med internasjonal ekspertise på laget

Attraksjonene i Vikingland utvikles av samme produsent som står bak noen av de mest halsbrekkende og innovative attraksjonene i de verdenskjente fornøyelsesparkene Universal Studios og Six Flags.

Hvilke attraksjoner en fornøyelsespark har, vil selvsagt ha stor betydning for dens appell. Vikingland har tatt dette på største alvor, og samarbeider med en av de virkelige gigantene i bransjen. Konsept, design og utforming av Thor’s Rike er nemlig utviklet av ITEC Entertainment Corporation i Orlando, USA, et av verdens fremste fagmiljøer innen tema- og fornøyelsesparker. ITEC står blant annet bak flere av de mest kjente og halsbrekkende attraksjonene i fornøyelsesparkene Universal Studios og Six Flags, som ”Revenge of the Mummy”, ”Madagascar – A Crate Adventure” og ”Batman – The Ride”.

ITEC Entertaiment står bak attraksjonen «Batman – The Ride» i fornøyelsesparken Six Flags

VIDEO:
Se video fra ITEC Entertainment her: ITEC Entertainment presentasjons-video

ITEC Entertainment står bak den elleville båtturen i Universal Studios Singapore

Mens de amerikanske attraksjonene gjerne baseres på kjente filmer, sørger ITEC selvsagt for at alle attraksjonene i Vikingland er fundert på vikingtid og norrøn mytologi. Du kan lese mer om ITEC Entertainment Corporation her: http://www.itec.com

ITEC Entertainment er ikke eneste internasjonale samarbeidspartner for Vikingland. Allerede i 2011 ble det inngått en intensjonsavtale med den internasjonal parkoperatøren Parques Reunidos S.A. om fremtidig drift av Thor’s Rike. Det spanske selskapet er en av de ledende og raskest voksende parkoperatørene i verden. Med 50 års erfaring, eier og driver selskapet 61 parker i 14 land verden over, deriblant Tusenfryd og Bø Sommerland i Norge. Parques Reunidos er engasjert i fornøyelses- og temaparker, dyreparker, badeland og akvarium, og parkene hadde i 2016 et samlet besøk på 20 millioner gjester. I utviklingen av Thor’s Rike har Parques Reunidos bidratt med verdifull ekspertise i kvalitetssikringen av prosjektet.

Arbeidet med finansieringen av vikinglandet Thor’s Rike pågår for fullt, og målet er å ta første spadetak i fornøyelsesparken i 2019.