Om prosjektet

Haugesund og Haugalandet ønsker å forsterke sin merkevare Homeland of the Viking Kings og etablere seg som verdens vikinghovedstad. Nå er det mange som bruker vikinghistorien i sin regionsprofiliering, men ingen har klart å peke seg ut som en ener på feltet. Vi tror Haugalandet & Sunnhordland har de beste forutsetningene for å lykkes på grunn av ens autentiske og unike vikingrøtter og historie.

tre_stort

For å kapre en slik posisjon trenger regionen et stort løft — vi trenger et “Vikingland”.  Vikinglandet Utvikling AS er etablert for kjøre prosjektet  “Thor`s rike” framover og har nå jobbet i over 4 år med prosjektet.

Vi har nå gjennomført mange analyser og studier som bekrefter at prosjektet er interessant også forretningsmessig. Faktisk viser våre analyser at sammenlignbare parker i Norge går veldig bra økonomisk og har en sterk vekst i antall besøkende. Så dette tror vi at vi også skal få til i Sveio, plassert midt på det dynamiske Sør-Vestlandet med Bergen i nord, Haugalandet & Sunnhordland i midten og Stavanger i sør.

Beliggenheten for parken blir altså midt i region nr. 2 i Norge. Her er det er en ledig posisjon for denne type park. Innbyggertallet, sammen med antall turister til området, er stort nok for denne type park. Ikke minst vil de nye tunnellprosjektene binde denne regionen enda sterkere sammen. Således blir det spennende å starte det viktige finansieringsarbeidet i august i år og at vi innen våren 2017 har klart å finansiere parken til ca kr 500 million.

Da kan den åpne 2 kvartal 2019!

 

 

Om prosjektet