Gode muligheter for overskudd!

De største fornøyelsesparkene i Norge drives lønnsomt, og det er ingen grunn til å tro at vikinglandet Thor’s Rike ikke vil kunne gjøre det samme.

Norge har i dag fem parker med over 100.000 besøkende – hvert år! Hunderfossen i Lillehammer har norske folkeeventyr som hovedtema, i Ås utenfor Oslo ligger velkjente Tusenfryd, Kristiansand har Dyreparken, Ålgård har Kongeparken og Telemark har Bø Sommarland.

Totalt har de fem parkene 2 millioner besøkende hvert år. De har en samlet omsetning på 600 millioner kroner med en gjennomsnittlig driftsmargin på 35% og et resultat før skatt på 16% i snitt.

De tre primære referansebedriftene for Thor’s Rike; Tusenfryd, Hunderfossen og Kongeparken hadde en driftsmargin før av- og nedskrivinger på 35% og en resultatmargin på 16% før skatt, målt som gjennomsnitt for de tre siste årene.

Dette viser hvilke store muligheter som ligger i en fornøyelsespark som er riktig planlagt og riktig drevet. Vikinglandet Thor’s Rike er planlagt å bli selve definisjonen på viking-opplevelser, og med plassering i Sveio like nord for Haugesund vil fornøyelsesparken bli den største på vestlandet.

Arbeidet med finansieringen pågår for fullt, og håpet er at første spadetak kan tas i 2019.